marți, 9 februarie 2010

Il Makiage - sau cum sa vinzi romaneste


Oamenii astia sunt noi pe piata aici. Nush cine i-a adus, dar mai ales cine a gasit oamenii care sa-i reprezinte.
Ma suna una ieri ca sa ma duc la o demonstratie. Si pe mine si toata lumea cu care am fost in club atunci cand am lasat nr de tel. Ajung sa ma prezint cu Monica la locul faptei.
Locatie, Unirii, cladirea RBS. Lume acolo deja, fitze, fete de liceu fara preocupari pe acasa sau in alte locuri culturale.
Incepe prezentarea. Vine Alex Radulescu sa vorbeasca (el -chief make-up artist). Baiat prezentabil. Niste tipe care par make-up artist, culese parca din lumi diferite intre ele. Una mica si grasa (a se citi neingrijita), ala inalta, slaba, machiata f bine, tunsoare f moderna. Restul par a fi mai uniforme.
Incepe machiajul individual, noi eram mai departe, intram a treia runda. Cine sa ma ia la machiat decat aia mica indesata. Si ma sterge pe fata.Cu servetele umede si nu cred ca si demachiante in acelasi timp. Gala, famous brand. Ok, bine, trecem peste.
Incepe cu fondul de ten lichid, se razgandeste, ia pe ala cu acoperire mare. De acord.
Si arunca intrebarea: Ati venit pt cursurile de machiaj? Eu raspund suava: am deja o cariera. No offense girl, but you look like you could use one too !Si da cu barda: "A, deci ati venit pentru un machiaj gratuit !". Ma abtin cu greu sa-i explic ce mi-a zis aia la telefon, ca e demonstratie, nu neaparat pe mine, ca ma duc sa ma holbez la produse.
Nu stia cum sa termine mai repede cu mine, eu desfiintam ce facea ea cu ce imi zisese un alt make-up crap in club data trecuta. Termina, sa scutura pe maini. Zice o seara buna. Eu ii zic Monicai: Hai, acum tu ! Sa se apoplexeze femeia.
Incepe si la Monica, eu pe langa ea o admiram (pe Monica, evident!!!). Si ne vine ideea sa intrebam de make-up pt oameni normali, cu alta cariera. O intreb pe-o duda. Ma redirectioneaza la una, imbracata la camasa, fusta cu talie inalta, se crede cineva. Eu, fucked up, nervoasa de la prea mult roz in obraz, nu aratam prea professional azi.
Ma invita intr-o camera. Un birou. Eu inchid usa decenta dupa mine. Ea, ma astepta. Imi trasese scaunul sa ma asez. Nu asta facea un barbat?? Ma rog, ignor. Trec mai departe, ii zic ce vreau. Ea se uita ca vulpea la mine, pe sub bretonul nearanjat si taiat acasa cu forfecuta de pielitze. Mie inca mi se pare funny.
Scoate o coala A4, goala, incepe sa scrie pe ea in timp ce vorbeste. Curs basic, 16 saptamani (doar o zi in weekend), plus trusa machiaj (mare, metalizata, cu sertare, cu produse in ea) - 48.5 milioane. Ma uit o data la nr de cifre, de doua ori.. Aproape imi vine sa rad. Zice apoi ca doar trusa e aproape 1000 eur. Reallyyy??? Deci tu ai profit 500 lei??? Pt 16 sapt?? :))) Bai, asta vinde flori floraresei. Zic sa nu pun poalele pe masa inca...
Zic.. prea mult timp. Ca bani as avea :)) Individual? Nu cu gloata, se poate? Da, 2 zile, 11 mil. Nicio trusa inclusa. Ea isi pastreaza zambetul viclean. Ma scanase. Paream saraca, probabil. Cu duhul, miza ea. Ma vede nehotarata. Ofera 10% discount. Eu ma abtineam din ras, ma uitam la ea cu mutra aia de fiinta superioara, ma uitam la foie.. Ba, asta face misto ! Zice ca ea s-a apucat de cursuri, ca plateste si ea ca tot omul, ca ea e pasionata, ca vrea sa ajunga master. Eu zic iar ca am deja o cariera. Ma intreaba ce sunt. Raspund. Nu cred ca-i venea sa creada ca nu accept 10% (cu avans de dat atunci).
Intra Monica, val vartej. Intreaba si ea. OMG, here we go again :)
Intr-un final, reusim sa plecam. Imi arata Monica biletelul cu produsele cu care era machiata. Cica daca era sa cumpere 2, primea unul gratis. Fard (1 culoare) - 1.2mil. Rimel, tot cam 1mil. Fond de ten sau pudra, tot peste 1mil.
Plecam. Fara sa cumparam nimic.
S-o luam de la capat. Tu imi vinzi mie machiaj dupa ce pui o repezita sa ma coloreze si mazgaleasca, ma pasezi ca tu nu stii informatii decat pentru aia care dau cu blush profesionist, nu cu mana de dactilograf, ca mine. Ma duci separat sa-mi scrii pe-o coala (e ca negociatul din China town) niste numere, te uiti la mine superior, ca ma vezi cu pulover roz fara brand. Oferi discount, te invart (ca doar ma invarti si tu). Si ziceai ca vii din patria vanzatorilor de orice?
Bai insecta, cine ziceai tu ca esti??

39 de comentarii:

nobody spunea...

looolll!!! m-am amuzat copios!!! :)))
inca mai crezi in demostratiile pt. mase???

Tigrutza spunea...

Masa mea parea mica :))

Anonim spunea...

Buna, am trecut si eu azi pe acolo, doar ca in calitate de pretendent la angajare ca make-up artist. insa barbatul cu care ar fi trebuit sa dau proba practca era ocupat, cica trebuia sa plece la televiziune, asa ca m-au reprogramat pentru maine. Am ajuns acasa si am dat un search mai avansat despre companie, iar ce ai scris tu aici mi-e de mare folos. mi-a placut mult ce am vazut acolo, dar nu sunt prea incantata sa ajung o fufa de-al de aia care te-a machiat pe tine... :))
oricum ma duc maine sa vad ce-mi zic si va povestesc dupa ;)

Tigrutza spunea...

Buna.
Tipul e Alex Radulescu, banuiesc.Nu e vorba de fufa, e o chestie de atitudine, daca iti place ce faci.
Cu tine vor fi mai draguti, doar esti pretendent :)
Bafta ! Sau nu :)
Fie cum ar fi mai bine pt tine !

liliana spunea...

produsele sunt ok...dar nu atat cat sa scuze preturile!...Eu am fost angajata ca make-up artist la ei - o singura zi; in orice caz suficient cat sa imi dau seama de profesionalismul celor de acolo. Bataie de joc!..sefi peste sefi, Radulescu idiotul idiotilor! Machiozele sunt privite in firma aia ca ultimii oameni - asta avand in vedere ca majoritatea dintre ele vorbeau engleza mai mult decat bine, pe cand cei din "conducere" cu greu silabiseau cate un yes, un make-up, si un good morning...dar deh, sunt firma internationala..asta probabil le dadea dreptul sa tina fetele muuulte ore la munca, pe foooarte putin bani si cele mai stricte regului. Prin urmare - nu merita efortul nici macar un interviu!

Deeadeea spunea...

Buna!Pot spune k pretul de 1000 si ceva de euro este chiar okei pentru o scoala de make-up internationala,fata de restul scolilor din Ro,unde nu este sub 3000 euro.Si geanta aceea...chiar valoreaza...sa nu zic chiar 1000...dar 600-700e da(am vazut ce are inauntru).Si este si mai interesant k iti ramane tie dupa ce termini...Mi se pare ca ai exagerat un pic...atat

Tigrutza spunea...

Eu vorbeam despre principiu, despre vanzarea "pe genunchi", in privat. Am vazut trusa. Nu mi s-a parut deloc 600eur. Dar pana la urma, parerile sunt subiective :)

liliana spunea...

deeamakeup....gandeste-te cu ce ramai din trusa aia dupa ce termini cursurile...doar nu credeai ca faci machiajele (de la scoala) cu alte produse decat cu cele pe care le primesti. Crede-ma, sunt niste jegosi!

www.alexradulescu.ro spunea...

ok eu sunt acel idiot alex radulescu asa cum spunea nina se pare ca fata nu sa informat la adresa mea sau sa caute pe google la make-up artist alex radulescu si pe urma sa faca pe cineva idiot iar ptr cei care nu cunosc il-makiage eu recomand sa stea in banca lor sa nu dea nimeni cu parerea de ceva ce nu cunoaste,iar ptr ciobanita eu am anuntat la receptie ca plec la kanal d la adriana la emisiune ca eu am unele contracte cu anumite televiziuni si treb respectate eu asa cred o seara cit mai placuta

Tigrutza spunea...

Draga Ciobanita, multumesc ca ai revenit, dar viata ta personala nu este relevanta pentru acest post, cu atat mai putin cu cat povestea poti sa ti-o scrii in alta parte.
Am retinut, si mentionez aici, ca esti f incantata de ce inveti la scoala de machiaj Il Makiage.
Felicitari si numai bine !

Aurelia spunea...

Sunteti niste sarace , care nu au folosit altceva decat Avon sau Ruby Rose pe fetele lor , cu aere de Chanel :))Voi sigur ati venit la acea prezentare in speranta ca vi se da ceva MOCA:))))) , deoarece asa e obisnuit romanu'( ca tu in sinea ta , cea care ai folosit Avon toata viata stii ca nu ai bani de produse profesionale, dar tu vii la sediul firmei ca poate cine stie , se da ceva gratis si apuca si fata ta se se bucure macar odata in viata :).si stiti de ce spun asta ????? pai preturile , daca ati fi avut macar un mimin de cunostinte in domeniu , in sensul sa fi folosit produse profi , sau nu , hai macar un Clinique , Estee Lauder care nu sunt profi , ati fi stiut ca preturile sunt f ok ....raportul calitate -pret .Eu am fost acolo si mi se pare ca oamnenii sunt tratati f bine , un machiaj gratuit , o prezentare , individual am fost intr o camera in care mi s au dat mai multe detalii despre scoala , practic am fost tratata individual .Ce e rau in asta fetelor? Ma repet, despre faptul ca veniti de la Dalga , dar voi stiti macar cat e o scoala de makeup , in Romania? Informati va si dupa aia vorbiti , pt ca 1000 de euro e f bine , eu care mai stiu cate ceva in domeniul asta !
hai pa ca mi am batut capu' prea mult cu voi !

Tigrutza spunea...

Daca nu apareai tu, ce dracu ma faceam?? :))) Pa, multumim, asteptam sa nu mai revii, ca dai in greu !

liliana spunea...

pt domnul radulescu....pe care, am retinut, nu am voie sa il fac idiot deoarece numele lui apare la un search pe google :)) - Domnu', agramat imi permiteti sa va fac???

Corleone spunea...

frate cat am ras :)))))

www.alexradulescu.ro spunea...

ok de ce nina nu vrea sa vorbeasca politicos se vede ca este din mediul rural si ai o problema in general nu neaparat cu mine ok cred ca ai nr meu de tel sau adresa mea de e-mail si poate ma inveti tu desteapta lui peste mort sa scriu corect te pup

dianapro spunea...

Draga Tigrutza!!!Esti foarte primitiva!!!Scrii foarte urit si nepoliticos despre propria ta natie!Este mare rusine sa spui despre makeup artisti ca sunt grase si cine stie de unde sunt!!!tu cum areti?posteaza o poza sa te vedem!!!Esti foarte primitiva!

dianapro spunea...

Tigrutza!!!!
Esti foarte primitiva!!!Vorbesti de propria ta natie foarte urit si necivilizat!!!De ce crezi ca esti mai buna ca makeup artistii de acolo???esti cumva blonda?ai urmat vreo scoala?

Tigrutza spunea...

Diana,
Ma bucur ca stii multe cuvinte care incep cu "primitiv" si mai ales, ca scrii corect gramatical.
Multumesc pt comentariu, nu stiu despre ce natie vorbesti si nici nu ma prea intereseaza.

PS:Dragilor, multumesc de activitate, nu va mai fi postat niciun comentariu aici, intrucat subiectul mi se pare suficient de disputat, deci epuizat. Multumesc inca o data.

Lavinia spunea...

UUU...touché Tigruta! Din pacate, eu am renuntat la blog ca sa pot povesti si eu experienta mea! M-au sunat de la Il Makiage cu acelasi text ca si la tine, numai ca eu nu puteam in timpul zilei ca deh, lucrez si ii zic fetei ca pot la 7! Imi zica ca o sa intrebe la managera daca se poate special pt mine!!! No shit! Ajung acolo, la fel, prezentarea scolii de machiaj...etc! Numai ca eu am vrut sa discut direct despre scoala..la mine oferta pt Basic era mai mare cu vreo 5 milioane (si cica era la discount) iar pe urma am intrat si eu pe acolo unde se machiau fetele sa ma uit, ne-a scanat o acritura mica si blonda si mi-a luat prietena la machiat..eu doar priveam..ma intreaba daca vreau si eu machiata..i-am zis ca nu neaparat( am ten supersensibil iar servetelele umede demachiante imi fac mai mult decat rau si in plus, avea sens sa-mi dau MAC-ul jos de pe fata pentru unii care doar se lauda, nu demonstreaza?!). M-am uitat la fiecare "acritura" ca altfel nu le pot spune, care se denumea make-up artist si nici una nu era machiata intr-un mod deosebit..Iar acritura mica si blonda care imi machia prietena a inceput sa bombane urat de tot ca la 8 se termina programul si ca ele stau peste program..etc
Pe Alex Radulescu il admir ca make-up artist si il respect dar sa-ti asociezi numele cu astfel de neprofesionisti mi se pare injosnitor.
Un beauty case la Il Makiage in New York costa 1250 dolari si primesti 4 workshop-uri gratuite. Si presupunerea mea e ca iti poti alege si culorile cu care sa lucrezi, nu cum iti baga in Ro, culorile care nu se vand- sa fim seriosi, cine foloseste mascara maro, decat unele femei blonde? Eu sunt bruneta, ce naiba?!
Si ce nu mai inteleg eu...se lauda cu o baza de date impresionanta...ok, de admirat, dar oare cate din cele 10.000 de femei recrutate isi permit o scoala de make-up? Cam putine, zic eu...si ar face bine ca aceste prezentari sa fie bazate pe produse, nu pe scoala! By the way, eu n-am vazut firma de make-up profesional care sa aiba la mascara doar 2 tipuri de perii. Iar produsele sunt scumpe! Toate am fost intrebate ce produse folosim si majoritatea covarsitoare foloseau Avon, Oriflame, Bourjois, Max Factor...de unde si-ar fi permis fetele astea sa cumpere produse de la ei?

Unknown spunea...

zicea cineva ca au produse bune si tipa aia care ne-a tinut o mica conferita inainte de machiaj spunea ca acel fond de ten cu silicon nu se ia pe haine, Doamne, cate minciuni vand astia...pana am ajuns acasa eram plina de fond de ten pe camasa, oricum mi s-a parut f dubios de la inceput, cand insistau cu tel sa ma intrebe daca ajung sigur pt ca sa nu vina make-up artistii de pomana...ma rog, concluzia finala este ca nu recomand nimanui sa mearga, este o pierdere de timp, te machiaza intr-o viteza si super naspa, mie mi-a dat cu un fond de ten atat de deschis incat ziceai ca am murit si vor sa cumperi produse pe loc ca vezi doamne au reduceri de 30 %, chiar nu isi merita pretul produsele..

Anonim spunea...

acum totul depinde de cum privesti lucrurile. si eu lucrez acolo ca make up artist si vreau sa zic ca suntem tratate chiar bine. regulile nu sunt excesiv de stricte. la diverta vanzatoarele nu stau jos timp de 10 ore, asa ca nu imi permit sa ma plang. alex radulescu e un profesionist, si un tip abordabil. produsele isi merita banii, am vazut asta dupa ce am machiat cu ele. calitate si pret mic, nu exista concomitent cum ar vrea romanii ! banii nu sunt foarte putin, am vazut si lefuri mai mici cu mult mai multa munca. si as putea sa o tin asa la infinit, totul e o chestiune de perspectiva.

Unknown spunea...

Am fost si eu ieri la o demonstratie de machiaj cu sora mea. Tot ce se intampla acolo este intr-adevar cu scopul sa vanda (produse, cursuri). Nici macar nu se promoveaza conceptul de frumusete si ingrijire (fie ea si profesionala). Si fetele de la machiaj (unele) chiar si-au batut joc. M-am dus acolo intr-adevar cu gandul ca voi beneficia de un machiaj gratuit. Dar eram interesata si de produse profesionale (nu gratis) si de cursuri de machiaj. Am apucat sa cumpar un ruj, pentru ca make-up artistele se tineau scai sa cumperi ceva (eventual cat mai multe) indiferent ca ti se potriveau sau nu. M-am simtit cam agresata din aceasta cauza pentru ca insistau sa cumperi ceva.Si machiajul "profesional" - aproape jalnic. Nu pentru ca nu s-ar fi priceput fetele dar pur si simplu nu s-au straduit deloc. Cica nu aveau timp caci erau multe fete de machiat. Dar credeti-ma ca eu ma machiez mult mai frumos in doar 10-15 minute.

B_Anca spunea...

Buna...Tigruta sa sti ca ai perfecta dreptate..si eu am avut ghinionul sa cad p mana grasutei :)).Hai sa fim seriosi dak tot vor sa isi vanda produsele sa nu isi bata joc d niste fetite venite din afara...care zik ei ca nu avem habar dekt de avon si oriflame...dar sa iti spun sincer de fiecare data knd am folosit un ruj sa nu zicem f scump nu am patit niciodata sa imi ingalbenesc buzele cum am patit la firma asta de tot cacatu .. vreau sa iti zic k, se speriase si prietenul meu de mine la cum aratam si initial am vrut sa sun si sa le multumesc pt bataia d joc dar CE ROST??.Oricum e de kkt si am sa recomand la toata lumea "Sunt cei mai praf" si cei mai jegosi

Simone spunea...

:))) foarte tare acest articol. Nici nu stii cat de useful e pt mine in acest moment.Chiar maine ma duc la o demonstratie acolo... bine ca stiu la ce sa ma astept. Si eu care credeam ca poate e si asta o scoala serioasa si merita sa ma inscriu...ah, las, ca ma duc maine acolo macar de fun:))

Mirela Niculai spunea...

toate ca toate, dar "am deja o cariera" mi s-a parut de prost gust...

Lili spunea...

Buna! Eu am fost de curand la un interviu la aceasta firma si tin sa precizez, pentru cine este cu adevarat interesat, ca lucrurile nu sunt atat de negative precum le-au descris anumite persoane. Sediul firmei este profesional, foarte stilish, curatenie, muzica in limite relaxante, toata lumea iti zambeste si te saluta. Nu am sa critic continutul articolului pe care posesoarea blog-ului l-a scris, in final este strict parerea ei, dar ce ma intriga este ca unele persoane chiar vorbesc fara cunostinta de cauza. A fi make up artist este una, a fi reprezentant vanzari este alta. Make-up artistii sunt cei care mentin sus activitatea firmei, pentru ca la urma urmei, cu asta se ocupa Il Makiage...Aberant mai este sa intrii pe un site, sa comentezi pana si despre persoanele de acolo, cum vad ce se face despre acel tip, Radulescu. Nu il cunosc personal, nu stiu ce fel de persoana este, dar cu siguranta nu sunteti cu nimic mai presus daca discutati pe un forum lucruri atat de stupide despre oameni. Ok, esti dezamagit de firma, esti dezamagit de un post, e Romania si in ultima vreme, toata populatia este dezamagita de multe. Dar trebuie sa invatam sa fim civilizati, ca nu traim in jungla. Poate unele persoane au norocul ca aceasta firma sa constituie pentru ei o alegere benefica, asa ca nu inteleg de ce ar trebui sa faca toata lumea cum spune unul sau una singura. Cred ca fiecare este responsabil pentru faptele sale si ca fiecare are dreptul la alegere. Si cel mai important...deciziile trebuie luate pe propriile convingeri!

Andiana spunea...

extraordinar...:)))si eu am fost acolo astazi...adica ieri(ma rog, e ora 1.28, deci ieri:))))...si patesc acelasi lucru...desi reprezentantul de sex masculin nu era acolo:))...sincera sa fiu, aia care m-a sunat, imi zisese initial sa vin pentru un interviu, care ar fi precedat de o sedinta de makeup:)))) ce teapa mi-am tras....:)))))dar macar am inca pe fata un fond de ten de 140 lei, blush de 70, farduri de 80, respectiv 76, si ruj de 65 lei:)))))))) cu rimel nu m-a mai dat...era prea mult:)))))))

Anonim spunea...

Tigrutza itzi multumesc din inima pentru articolul asta! Ca am cumparat si eu "Unica" (ultima editie ca avea cadou..) si inauntru un cupon de 30 reducere de la acest brand super celebru (am sa mai caut pe net despre el...) si cand ma uit la adresa vad ca pe langa Pta Unirii... Mi s-a parut un pic ciudat ca si locatie de magazin sau ce o fi acolo... (in add zicea ca vedete folosesc acest machiaj, ca e preferatul lor, se prea poate, ma mai uit, dar cine il aduce in Romania se vede ca isi bate joc..)
Dar oricum tipa care te-a machiat mi-a cam spus tot (referitor la cat de simpatic se poarta daca vrei doar sa cumperi un produs din ala...). Si sincer din ce mi-ai descris ma gandesc sa nu fie si produse scumpe si expirate!! (mai stii ??) Nu ma risc. :D
Oricum la noi in tara makeup-ul este o profesie unde se mai poate dezvolta. (pozele din revista sunt cu foto..) Dar daca iti faci un machiaj profi nu vei primi un machiaj personalizat, pentru trasaturile tale, sa ti le puna in evidenta.
Eu as mai avea ceva de zis de vanzatoarele de la Sephora care daca le ceri sfatul vei pleca acasa cu un fond de ten prea inchis, prea uleios, complet nepotrivit pentru tenul tau. (ce-i drept nu neaparat cel mai scump...) Inca niste bani aruncati si pe Il Makiage nu prea as avea chef.. Merci din nou!!! :-*

Cristina spunea...

Sunt niste tzepari, isi bat joc de fetele care le fac reclama, nici mcar nu le platesc pentru munca depusa pentru ei; produsele sunt supraapreciate, valoarea lor este cel mult de patru ori mai mica, va spun sigur pentru ca am lucrat pentru ei

Dana spunea...

Aurelia, Il Makiage nu e o companie pt oameni bogati nu am auzit de ea niciodata si NU sunt singura care nu a auzit de ei!!!! Preturile lor se apropie de cele de la Body Shop de unde imi achizitionez eu produsele de make up si sunt excelente! Am fost si eu pe la acesti Wanna Be sa ma machieze! JALNIC! MI`au dat servetele umede GALA:O:O:O I`am zis nu mersi aveam la mine servetele mele demachiante de la Loreal doamne fereste cum sa ma ster pe fata cu servetele umede care ti le dau si la KFC sa te stergi pe maini :))) Ma ustura fata de la produsele lor mi`a dat cu un fond de ten care dupa jumatate de ora sa crapat pe fata mea...dak ala e machiaj profesional atunci si bunica stie sa machieze mai bine, ar trebui sa vina si ea sa machieze la voi! Cum poti sa zici tu k tipele de acolo sunt make`up artisti knd ei s`au lansat de o luna in romania...asta din spusele gay`ului care a vb 2 ore despre compania il makiage cu produse de kkt Mai bine imi iau de la avon ( am specificat mai sus k fol produse de la body shop) decat sa ma duc la ei....The body Shop e cea mai buna alegere si tipa care este make-up artist la The body shop imi este prietena si machiaza de 10000 de ori mai bine decat cei de la il makiage, chiar imi pare rau pt ei dar nu sunt singura care sa plans de ei din cate vad aici ci si toate prietenele mele mi`au zis cate o intamplare ciudata...Practic cei de la il makiage ma sunau in fiecare zi sa`mi aduca aminte k joi la ora 2 am programare la ei si sa nu uit. Am zis k hai sa ma duc sa vad de ce tot insista....Ei mi`au vb foarte frumos nu zic k sunt niste prosti dar prea multe minciuni.Si pana la urma app de ce a zis scumpa Aurelia care se lauda cu produse pe care sigur nu le`a fol in viata ei :)) nu toata lumea are bani sa se machieze cu prod profesionale. Asa k draga mea nu`ti mai bate joc de fete care chiar nu au bani decat sa isi cumpere de la avon!Sunt oameni care nu au ce sa manance mai ales sa se machieze cu prod profesionale!!!You are not GOD to judge ppl so grow up!!!!!!!

capracu3iezimorti spunea...

Bestial! Vroiam si eu sa scriu un post, dar e mai bine ca ai scris tu deja!
Eu, pot sa spun despre ei ca au un marketing previzibil si mai ales penibil.
Pe mine m-au vrajit ca e un machiaj gratuit. Si ca vine sa ma fardeze cineva pe mine in mod special :)). Si mai ales penibila faza ca: "o sa va dea managerul nostru un sms cu adresa". Ok! Trebuia cumva sa ma simt importanta ca primesc sms de la managerul lor? Cred ca oricum era scris de femeia de serviciu si nu de un manager, ca altfel ar fi stiut ca nu te adresezi unui client cu "dvs" ca denota lipsa de respect.
Si oferta de cursuri la mine a fost ceva de genul: 7400 de lei modulul 1. Si o intreb pe tipa aia ingamfata: "da un site unde sa consult oferta nu aveti?" Si raspune: "mi-as pierde meseria daca am avea asa ceva". No coment.
ca sa nu zic cat de oribil m-au fardat. cand m-am fardat eu prima oara la 14 ani mi-a iesit mai bine decat ee mi-au facut ei. M-am uitat in oglinda si m-am sters acolo de fata cu aia care se credea mare fufa.
In concluzie: au adpatat un model de marketing care prinde poate mai bine afara cu niste oameni stupizi.
Aaaa, si ce calitate au produsele alea? Fondul lor de ten mega scump mi-a incarcat fata rau de tot. Fondul meu de ten ieftin de doar 60 de lei e mult mai bun. (nu-i dau numele sa nu fac reclama). Si ma intreaba. Sunt politicoasa si nu m-am luat chiar foarte tare de ei, cu toate ca faceau unele afirmatii care se contraziceau intre ele.
Asa ca avertisment: Nu va pierdeti timpul la ei nici in speranta unui machiaj gratuit!
Si ce m-a frapat: cica nu au mascara, decat albastra. Nu stiu cat costa dar era mai rau decat orice mascara care am incercat-o in viata mea.

Anonim spunea...

Azi am trecut si eu pe acolo pentru o sedinta de machiaj...curiozitatea m-a impins sa fac acest lucru(eu am mai fost makiata de o profesionista in adevaratul sens al cuvantului), am vrut poate sa vad o diferenta, poate invat ceva nou despre cum as putea eu sa ma pun mai bine in evidenta. Intr-adevar lumea s-a comportat foarte bine si foarte placut, pana in momentul in care efectiv cea care m-a machiat a insistat sa cumpar ceva de la ei, am refuzat-o politicos si in 5 secunde mi-a intors spatele lunadu-si "La revedere". Mi s-a parut foarte urat, ei chiar promoveaza doar produsele si atat cat despre raportul calitate-pret???????? la nici 20 min de cand am fost machiata(ajungand acsa)fardul de la ochi era adunat tot int-un colt, am observat in lumina naturala ca aveam un kilogram de fond de ten care nu era in concordanta cu tenul meu. Dar deh.... eu nu zic ca produsele lor nu or fi bune insa raportul calitate-pret??????????? ca de altfel modul in care esti tratat daca refuzi sa achizitionezi produsele.... Sincer imi pare rau ca am avut o asemenea experienta

Kimm spunea...

Partea I: Ieri am fost si eu la IL-MAKIAGE.Din cauza locatiei a trebuit sa parchez undeva aproape de Natiunile Unite si am ajuns ultima, se incepuse prezentarea produselor deja cand am intrat eu. Locatia stylish.Eu am mers strict pentru a ma convinge despre calitatea produselor. Citisem inainte cu o seara toate mesajele postate aici si deci m-am dus cu lectia invatata oarecum, mai exact m-am dus cu demachinatul si cotonetele la mine. Luasem si o crema hydratanta dar fata care m-am machiat pe mine a spus ca nu este nevoie sa o folosasca pentru ca fondul de ten pe care il va aplica nu necesita...Ok, S-a apucat fata de treaba si se putea simti in atmosfera graba cu care se rulau lucrurile. Nu ca m-asi fi dus la masaj si ma suparam daca se termina repede dar era clar sa nu se dadea mare importanta pe etapa machiajului, important era ce urma... vanzarea. Inainte de a ajunge la vanzare vreau sa va precizez ca pe mine m-a machiat Diana Veverită tipa mai scunda de statura si mai plinuta. Cred ca este acelasi personaj de care s-a mai pomenit pe aici. Sa va spun cum a ajuns sa ma macheze ea? Spre sfarsitul sedintei de prezentare a produselor au coborat din lift fetele care urmau sa macheze, ea s-a postat langa scaunul meu, eu cum eram ultima ajunsa stateam mai in margine. M-a scanat din cap pana in picioare VIZIBIL si mi-a zambit larg.... corespundeam deci... haine de firma notabile si acesorii... (am invatat ca la sedinte de machiaj... la coafor sau la manechiura daca te duci in trening esti tratata pe masura asa ca m-am dus chiar machiata la aceasta prezentare find constienta ca trebuie sa ma demachez... tocmai deaia mi-am si luat demachinatul) Bun...deci am lasat impresie buna...in timpul sedintei dintr-una'n alta a trecut fata la "si cu ce va ocupati?" asta in loc sa imi prezinte produsele... cea ce m-a deranjat pentru ca de fapt pentru produse ma dusesem... Gata s-a terminat machiajul... puteti sa va uitati in oglinda acum... M-am uitat si am intrebato cu ce fond de ten m-a dat ca mi se pare ca mi-a incarcat fata... I-am cerut sa mai aduca o data fondul de ten sa imi dau pe mana... surpriza pe mana cand le-am dat s-a intins perfect, era catifelat si chiar placut. Nu stiu de ce pe fata arata chiar bohait... ea a zis ca poate de la pudra... A urmat fisa, m-a intrebat care dintre produsele cu care ma machiat m-ar interesa sa le cumpar... Sincera sa fiu NICIUNUL. Sa va explic de ce? Pai pentru ca m-am dus ca sa ma conving pe fata mea...pe tenul meu cum se comporta produsele in timp, nu la 3 minute dupa ce le-a aplicat! Au o paleta impresionanta de culori si sunt exact cum imi plac mie, adica fara sidef, dar cred ca am tot dreptul sa ma conving si de calitate nu numai de nunate... nu? Dar ce credeti... si ea si fata de la receptie tot insitatu ca o fi si c-o'mparti... ca azi aveti 20% reducere... doar azi... etc... si cand colo fata de la receptie isi aduce aminte ca au si pensule la vanzare. (de fat cand m-a sunat pentru a-mi face invitatia eu am intrebat si de pensule, deci deduc ca vorbisem cu ea si acum si-a adus aminte) BINGO zic, pensule chiar imi trebuiesc si de... la pensule nu e de asteptat sa le vezi cum se prezinta in timp nu..? Asa ca spre bucuria lor le-am facut vanzare.

Unknown spunea...

Draga mea , am fost si eu acolo , iar cu mine nu s-au comportat asa! Cred ca de vina este atitudinea ta , pentru ca un angajat nu isi permite sa se comporte urat pentru ca isi face o reclama proasta in firma si risca sa fie dat afara...iar scuza-ma...pe criza asta nimeni nu'si doreste sa ramana fara loc de munca.Nu stiu ce profesie ai tu , dar cu fashion'ul vad ca nu ai nici o treaba.In primul rand esti imatura facand asemenea comentarii si incercand sa cresti in ochii lumii criticandu'i pe altii.Crezi ca te-ai fi descurcat mai bine?cu caracterul asta?Scuza'ma..Daca tot afirmi ca ai o cariera inseamna ca sti cum se face un ban , cat de greu este...de ce le critici pe ele?Nu sunt oameni ca si tine?Nu ai si ele nervi?Mai ales ca in compania unei persoane asa destepte si cunoscatoare ca tine...nu ai cum sa stai calm..Iar daca niste produse profesionale care REZISTA si nu curg pe fata ta la 5 minute de la aplicare ti se par scumpe la 1 milion si proaste in acelasi timp.....Ma dezamagesti total.Maturizeaza-te!!!

Unknown spunea...

Si te rog...fa-mi placerea si arata-mi ca am dreptate , demonstreaza-mi ca ai un caracter slab si nu accepta comentariul .

Tigrutza spunea...

Ce ma faceam daca nu existai tu sa-mi spui ca n-am treaba cu fashionul :)))))
Incerc sa ma maturizez, ce sa fac acuma.. :))))))

Unknown spunea...

M-am distrat copios citind toate aceste comment-uri, si am ajuns aici pentru ca urma sa merg si eu la aceasta prezentare. Am mers, bineinteles, sa vad si eu care e treaba. Eu zic ca parerile sunt impartite, acestea depinzand de clasele sociale; deoarece preturile sunt astronomice, iar de calitate nu pot spune nimic. Cand am ajuns acolo a trebuit sa astept vreo 15 minute, alaturi de inca 10-15 doamne si domnisoare, dupa care am fost chemate pentru prezentarea care a durat 10 minute si nu am inteles mare lucru din ea. Apoi makeupartist-ii au inceput sa ne machieze, bineinteles in graba si fara chef. Nu mi-a placut cum am fost machiata, dar asta nu spune nimic despre aceasta firma deoarece gusturile nu se discuta. Parerea mea despre acest faimos machiaj gratuit este ca e doar o strategie de marketing nereusita.

Alina Cris spunea...

Buna, am fost si eu ieri la o sedinta de make-up profesionist, realizat cu produse profesionale de catre un "make-up artist" am scris intre ghilimele pt ca tipa care m-a machiat cred ca mai bine facea cu totul si cu totul altceva, a inceput cu fondul de ten care este extraordinar de bun si care nu se vede pe fata dupa care a aplicat pudra, eu am tenul mai inchis si de obicei folosesc nuantele mai inchise, zici ca aveam faina pe fata...dupa a inceput sa imi picteze ochii, dupa ce i-a terminat si-a dat seama ca imi cazute fard sub ochi si ce s-a gandit ea..sa ma stearga cu servetel umed sub ochi :(( ma asteptam ca dupa sa retuseze cu ceva pudra .....dar nimic,mi-a dat cu un SUUUUPER rimel care iti da un super volum si alungeste genele, eu ii zice-am ca nu imi place cum m-a dat ea dar ea NUU ca asa este frumos ca daca te uiti dintr-o parte ai sa vezi ce lungi sunt...deja simte-am ca m-a luat durerea de cap abia asteptam sa termine sa plec.. sa trecem la buze, mi-a dat cu un ruj mov de zici ca acum plecam pe centura sa produc ceva bani sa le cumpar lor setul de 6 culori pe care "doar astazi" o puteti achizitiona cu 50% reducere, 380 lei cu reducere, sa intepenesc pe scaun ... imi picta buzele cu o pensula de parca picat un copil de clasa prima clasa...nu aveau nici o forma buzele mele :(( ma uit si eu in oglina si incep sa constat ca la un ochi aveam mai multa culoare decat la celalalt, unde m-a sters cu servetelul se vedea ingrozitor...ma intreaba, va place, eu DAAA este foarte frumos, si a inceput sa imi faca fisa, toate produsele peste 100 lei dar doar daca veti achizitina astazi ceva de la noi veti beneficia de discountul de 20% pana la sf anului..eu nu stiam cum sa plec mai repede de acolo eram plina de nervi, le-am spus ca nu am venit pregatita pt a cumpara produsele si am sa revin cu siguranta... eu singura ma machiez de 1mil de ori mai frumos is mai profesional decat ele..asa ca daca intradevar vor sa isi promoveze produsele macar sa te machieze intradevar un profesionist nu una care nici ea nu stie sa se machieze singura...mi-au lasat un gust amar ... crede-am ca sunt singura dezamagita dar se pare ca NU :)

Agyness spunea...

Buna Tigrutza! M'au sunat si pe mine aseara si dupa un telefon agasant in care tipa ff mieroasa imi repeta obsesiv Dnisoara X dnisoara X, m'am gandit sa merg(cred ca incerca sa imi retina numele). Cumnata mea m'a sfatuit sa nu o fac ca si pe ea au sunat'o in draci si ea a refuzat ca nu ms nu vrea asa ceva (adica nu isi risca fata;ea a facut modeling si chestii de genul). Totusi din curiozitate si distractie mi'am rugat prietena f buna(chiuleste de la faculta) sa ma insoteasca eu recunosc ma interesau cursurile dar din ce imi zici tu mai bine nu, plus ca trusa de care zicea insecta respectiva nu e 1000euro . . .decat daca vrei una ff profi dinafara. . .la Marrionaud am gasit eu ceva mai ieftin cu tot ce iti trebuie(pensule si chestii de genu de toate felurile plus ca e metalica gri cu rafturi etc) . . .abia astept sa merg fiindca intotdeauna sunt pregatita de putina caterink mai ales in ceea ce priveste strategiile de marketing din Romania(eu fiind studenta la ASE si fiind interesata de anumite lucruri de genul)...
Am mai citit si alte comentarii care m'au impins clar sa merg ce vor papagalii aia.
Abia astept sa vad ce si cum;)) o sa las un coment clar diseara de impresii. . .