joi, 5 august 2010

La film, Inception - 2.5h obositoare


Thank God ca a fost Orange Movie Night, adica biletul era 10 lei, altfel, ma si vedeam ca fac plangere la IMDB, care m-a indemnat cu mega-scorul de 9.2/10 cu peste 100.000 voturi sa ma duc la film.


La 9.30 dimineata ma avertizeaza Marius ca a vazut filmul cu o seara inainte si n-ar fi cazul sa ma duc. Dau repede mail sa o anunt pe Oana ca e naspa filmul, ca eu vreau Shrek si Shrek si Shrek. As usual, no one cares, ca ele vor la filmu' lu' peshte. Cedez.


Ma cearta colegele ca ma duc cu mintea setata ca n-o sa-mi placa filmul si nu il las pe acesta, si-anume filmul, sa ma surprinda. Bine, bine. Ma uit pe IMDB, comentez, alte voci care imi spun ca e cel mai mare rate pe care l-au vazut ever. Si nu, nu erau vocile din capul meu! Alea dinauntru ma avertizau ca o sa fie penal. Hotarasc sa ma duc (ne strangem 10 fete, OMG!!), ma gandesc ca ma descurc eu cumva, fug din sala si intru la altul. (P.S. inca ma gandesc cum a strans Oana atatea fete.. vorba ei: " cate prietene sa aiba??")


Cu planul in desaga, intram in sala. Randul 7: 1,2,3,4. Randul 8: 1,2,3. Randul 9: 1,2,3. Iau scaunul de la margine (sarisem peste popcorn, coada imensaaa). Trailere slabe. Trist, in toamna mai ajung la cinema. Incepe film. La multiplex, sunetul e slab. Mancatorii de popcorn il depasesc cu mult. Stau 3min, ma hotarasc sa ma duc la popcorn, aceeasi coada, ma intorc. Peste 20min, am plecat iar, am luat popcon (am stat la coada), n-am ratat nimic, cica.


Ma intorc. Si ma uit la film. Sau ce dracu a fost aia.


Si ma uit, si ma uit. Aia isi bagau o sfoara prin mana, cadeau lati in somn si incepea o poveste. Si cum construia aia mica orase si intorcea cladirile in jos, punea oglinzi, le atingea si se faceau tandari. Ce sa mai, destrabal.


DiCaprio asa patruns.. ce sa mai, un titanic mai mic. Oricum prima scena era cu el adus de o apa. deja-vu! Doar ca era mai bucalat si cu riduri. De la cat de patruns era asa, de actiune, cred. Parea important, destept si creativ.


Povestea cu sotii, cu copiii, fara fatza, doar cu spate, cu psihopata care il tragea dupa ea, cu orasul creat de ei in vis de zeci de ani. Si eu ma intorc pe-o parte, poate daca afecteaza gravitatia mai mult partea stanga a cerebelului. Si stau si stau. Si nimic. Aia picau pe capete in somn, iar se injectau, iar aveau idei cum sa-l faca pe ala sa genereze singur o idee, nu sa i-o implementeze ei. Ce sa mai, filozofia lui peshte. Prajit, chiar !


Ma rog, pana la urma fac un plan, se impusca peste tot, ploua, ninge, depinde de nivel, cica. Bun, am priceput. Si zic ei ca atunci cand loveste duba in care visau apa, gata, snap out of it. Si rupe duba garduletul de la pod si isi indreapta botul suav spre apa. Si cat a mai durat pana a picat in apa.. doar 45 MINUTE !!!!


Ba sa moara ma-sa !!! da-o dreaq de duba !! ce se intampla?? iesea pestisorul de aur, isi puneau aia dorinte si pestisorul tinea duba pe picior??? aia cu picioarele pe sus de acolo, cred ca tot gravitatia, n-am priceput.. ce sa mai.. eu ma urcam pe tavan.


Fetisul cu fetzele copiilor.. si ii vedea, si aia mici cu spatele, si cu spatele iar, si cu spatele inca o data. Zic gata, astia sunt monstri. Ma gandeam ca se termina filmul (care nu se mai terminaaa !!) si se intorc aia si sunt chucky !! Asta trebuia sa fie spilul. Altul n-are, ma, care sa fie !!


Si ia titirezul (buricul universului, cu ponderabilitate unica, the ultimate shit, n-ai cum altfel !!) si il invarte. Haolo.. si se invarte si se intorc copiii (nu zic daca erau chucky sau nu, e surpriza !!) si se invarte titirezul. Si gata. Blank. Negru. Baaah !! Sa muara bibi, s-a terminat filmul !!!


Duca-seeeeeeeeeeeeeeee......!!!!!!!!!!!


Un comentariu:

Anonim spunea...

=)))))) f tare!

eu am adormit la asta. tot la movieplex. si n-am mai scris nimic pe blog.

- THE END -