sâmbătă, 13 septembrie 2008

Days with me off

(Ma gandeam ce poza sa atasez la post... o sa-l las fara, planuind un post cu foto relevante).
(Estaba pensando en escribirlo en castellano, pero me di cuenta que, aunque mi placer estuviera mucho mas grande, no tendra el razon de ser..estuve en catalunya, no en LPGC...)

Expozitiunea
Costa Brava : 4-11 sept
Personaje: Diana si Rox, plus io
Spre aeroport: eu cu tatal Dianei (girl, I know shit), am asteptat-o pe domnisoara 35min (move it !)
La aeroport: vine si flower power mai tarziu, noi ne omoram la coada cu romanii, ca doar asa e la low cost (niste multi tarani !), cu o tanti care-mi dadea constant cu ghiozdanul in gura, pare-mi-se ca sa se bage in fata (No shit !)
Pe drum: Diana se minuna de priveliste, noi restul nu vedeam nimic. In autocar, batea Alizeul. La hotel ajungem tarziu, visam mancare. Prima iesire in statiune, un nou laitmotiv (Where are you from?), enervat chelnerul la mine, eu retezat la el.

Intriga
"Eu zic maine sa mergem la Barcelona, sa forjam acum, ca pe urma ne ia lenea"

Desfasurarea actiunii
First day, the t(h)ree, Andreea si Andrei, racolat pe drum Alexandra si Costi. Plimbat Las Ramblas (respirat in grup, cu alte sute de oameni, disperare sa nu ne ratacim unii de altii), Port Vell (batut vant, stricat par la poze), Barceloneta, mancat chestii, unele moarte de prea mult timp. Metrou la Sagrada Familia, fentat coada la lift (multumim cu plecaciuni, draga Diana), tremurat intens si transpirat si mai intens la inaltimi, facut poza miscata (normal, ce te-ai fi asteptat??) Dianei in balconul de Julieta (eh, cica n-a intrat si balconul in poza.. a se citi mai sus cu tremuratul, cu inaltimea), coborarea din turnul ma-sii pe scarile melcului lu' mama ma-sii (ENDLESS !!!), ajuns jos, uscat transpiratie, hotararea de mers pe jos spre La Pedrera, io intrebat bezmetica de 5 ori lumea pe la semafoare, racolat tataie hotarat sa ne arate unde e (f dragut din partea lui). La Pedrera (kinky nenea Gaudi si imaginatia lui), plimbat pe acoperis, facut rau Andreei, poze cu mututoaiele, cumparat creioane colorate de la magazinul de la iesire, incurcat drum spre casa, ajuns la hotel, intr-un final, APOTEOTIC.

Second day, nu s-au ridicat animalele din pat. Greu cu mancatul, machiatul.. am ratat trenul cu Andreea si Andrei. Ei la Montjuic, noi hotarate la stadion. La stadion, imbatranit ore bune. Vizionat video prezentare (absolut minunat, am fost cazuta pe spate !!! - de vazut), zeci de poze cu "mes que un club", stat minim o ora in magazin, lasat bani frumosi, cumparat balarii plus un tricou mie (so proud of it !). Indesat cumparaturi in ghiozdan, oprit niste statii mai incolo la Placa de Espana, poze cu Muzeul de arta contemporana, cu privelistea catre barcelona, pozele cu poarta cu pene (don't ask...), go home. Ajunse lesinate, mancat, dormit.

A treia zi, hotarara leprele sa stea la plaja si ele, ca fetele, ca era duminica si daca nu erau magazinele deschise, ramaneam dreacu' fara chiloti (literally). Socializat la plaja cu romanul cu sezloangele si umbrela mea. Vazut pisi, ras de pisi (traiasca rozu' ciclam si bonbon), ruby devenit "pese". DeeDee (replace all Diana) m-a stresat constant, s-a dus sa inoate, i-am mutat sezlongul, am sters urmele, am pus prosopul ei la mine sub cap, am asteptat, a venit chitita: "ce-ai facut, lepra cu sezlongul meu). Eu nimic, batman batman, o filmam. Recuperat sezlong, injurat intens, cred, dar pe silent. Ajunsa la hotel, eram arsa pe alocuri si re-arsa in altele. Detalii.

A patra zi, trezita iar prin impingere din pat si chinuit intens de Rubicel, dupa pronuntat des a cuvantului "scoabe" (ce stiu ei de d-astea...), am devenit "Scobel". Enervat cuvant, l-am auzit prea des. Primit perne in cap (de ce???), Ruby cu apucaturi de facut curat la mine pe noptiera (erau toate asezate frumos, pe cuvant !!), agresat la ea, DeeDee facea poze (ce om !!). Mers la shopping in Port, multi chiloti achizitionati, restul fleacuri.

A cincea zi, iar Barcelona, Parc Guell (superb !!!), iar multe poze, pe pereti, pe stanci, cu gresia si altele alb-negru. Mall Maria-Cristina. Rupt floricica de la papuci. Iar cumparaturi (e clar ceva in neregula cu fetele astea), el Corte Ingles, eu 2 carti, ele cate 1 (DeeDee - sudoku ma???), fugit spre casa. Socializare intensa intre noi, in camera.

Punctul culminant

A sasea zi: plaja, gradina botanica sau Mataro cumparaturi.
Nor nitel, daca ploua si ne uda. Hai la cumparaturi, ca si-asa nu mai aveam bani. DeeDee a scapat mana in portofel (2 pungi maaari), eu cu rox cu swatch-ul nostru, disperare dupa bluza mov pentru a doua zi pe avion (pese pijaaaaaa), eu cautam setul de la Etam (bineinteles ca nu l-am gasit). Lefterele pentru duty free de a doua zi. Seara iesit cu Alexandra si Costi, incercat Daiquiri de Costa Brava, scarbos, durut stomacul pana dimineata dupa 3 guri. Facut bagaj plus caterinca de DeeDee si cate cara dupa ea, geamantanul meu nu mai stea in picioare decat sprijinit.. de ce oare??

Sa plecam.. ne omoram cu romanii la check-in, sa avem timp de duty free.. scapam ca oile in magazinul de parfumuri, cumparat cate 2-3 fiecare, turon, dulciuri si alte balarii. Si mai leftere. Si noi, la baie, ca fetele. Gata sa ratam autobuzul spre avion ("Lasa ma, ca ajungeam repede daca o luam pe pista" - wtf !?).

Deznodamant

Decolat greu, ajuns si mai greu. DeeDee cu Heineken al ei, sa citim, una crauia p-acolo, ajungem pe Otopeni. Inca 1.5h pana in rahova, la bajetzi.

Azi e sambata, inca sunt flower-power. Trec lucrurile pe langa mine, eu impasibila. Vorbesc cu prietenele .. se pare care s-au intamplat atatea de cand am plecat.. toate rele... Eu ma simt ca si cum as veni din alta emisfera, mult mai calma. Inca nu m-a lovit realitatea in gura cu caramida. Prelungesc vacanta. Mai am maine. Ies la transfer de poze, apoi cu Crisa.

P.S. You never know how much you need a vacation until you came brack from it !
P.P.S: I enjoyed every second of it. Thanks, girlies! Kisses.

Un comentariu:

Mariuca spunea...

Oh doamne...Miki, ma doare burta de ras...nu mai pot!
Niciodata nu am citit asa un post "caterincos" ca al tau...cat mi-ar fi placut sa fi fost acolo :)