luni, 30 iunie 2008

De ce Spania?


Stii cum e reclama aia.. "pentru ca meritati". Eh, uite, tot d-aia a castigat si Spania Campionatul European. Pentru ca au fost, cum spunea Mircea Lucescu, echipa cea mai tehnica prezenta la acest campionat.
Imi aduc aminte, acum doi ani, la campionatul mondial, cand toata Spania era dezamagita de prestatia lor si cand spuneau toti ca se asteptau sa fie asa, pentru ca asa se intampla mereu (si noi ce sa mai zicem??).
Dupa ce a iesit Portugalia si a dezamagit Ronaldo, dupa ce "batranul" Aragones l-a lasat pe golgheterul din Primera Division acasa, ma asteptam sa castige fotbalul urat, cu jucatorii inalti si nu intotdeauna tehnici, care faulteaza pentru ca altfel nu stiu sa joace.
Spre bucuria mea, a castigat o echipa legata, frumoasa, care a aratat ca stie fotbal si mai ales, ca poate. A castigat Torres, tot la fel de rebel cum si-a inceput fotbalul. Dar mai ales, un Xavi fabulos care joaca de niste ani la Barcelona si care a reusit aseara o acuratete de 94 % din pase. Despre Xavi? A alergat 11.45km in meciul de aseara, fara niciun fault.
Statistica Spaniei: golgheterul campionatului: Villa, accidentat in semifinala, echipa cu cea mai buna posesie, alaturi de Portugalia, cu 55% si cu cele mai multe suturi pe poarta: 58, adica 19.33 per meci.
Felicidades Campeones !

2 comentarii:

Adrian Manolache spunea...

A fost un super meci finala;)

Unknown spunea...

Miki cum ai calculat tu media asta? Ca parca Spania, incluzand finala a jucat 6 meciuri. Din statisticile tale(58 de suturi) si dupa o impartire, mie imi ies fix 9,(6) suturi.

Bafta!